-Söders Fight Gym-

        

Söders Fight Gym - SFG Gävle

är regionens största och mest framgångsrika kampsportsklubb. Oavsett ambitionsnivå så har vi garanterat nått för just dig. Bredden på våra medlemmar varierar från glada motionärer till yttersta Sverigeelit. Hos oss vill vi att hela familjen tränar - barn, föräldrar, gammal som ung! 
 

HISTORIA

SFG grundades hösten 2005 och har sedan starten legat på samma adress. Initiativtagaren, Thomas Haaranen hade redan då sedan flera år drivit en kampsportsklubb på Öster i Gävle. Efter att Thomas fått förfrågan av Daniel Ström om att flytta sin verksamhet upp på söder för att dela lokal med Kyokushin-klubben, som Daniel då va huvudtränare för, väcktes tanken på ett kampsportcenter i Gävle. Några av dom som var med från denna tid och som på olika sätt bidrog till klubbens grundande, bör och ska nämnas: Mikael Forsgren, Peter Lindberg, Peter Wesslen, Tobias Nord, Pierre Jansson, Luis Helgesson. SFG blev regionens första officiella MMA klubb och ett centra för modern kampsport. 

Mycket har hänt sen dess, 1000-tals elever har tränat hos oss. Klubben har varit en av pionjärerna bakom uppbyggandet av svensk MMA och grappling. Vi har arrangerat flertalet MMA galor och en massa SW tävlingar. En legendarisk MMA gala som klubben arrangerade 2007 och som det än i dag talas om va Lord Of The Ring. Ett proppfullt folketshus i Gävle fick då se många av våra idag svenska UFC fighters göra upp.

Klubben har tränat upp fighters till yttersta elitnivå inom samtliga sporter & inriktningar vi tränar. Inom MMA så har klubben fostrat flertalet svenska mästare, vunnit Nordiska Mästerskapen, FinnishOpen, samt haft fighters som tagit sig hela vägen till UFC. Tjejer och killar från SFG har dessutom tagit SM medaljer i Thaiboxning, Boxning och Submission Wrestling.


SFG I DAG
SFG leds än idag av initiativtagaren Thomas och en handfull mycket duktiga hjälpinstruktörer. SFG tävlar väldigt aktivt på alla nivåer i de olika inriktningar vi tränar. Den stora majoriteten av klubbens medlemmar har aldrig tävlat och har heller aldrig haft den ambitionen. Dom flesta vill bara ha en rolig träningsform och en meningsfull fritid. Att boxas/fightas/brottas under instruktörsleda, kontrollerade och säkra förhållanden, är lika roligt oavsett om du är sex eller sextio år! Träningsformen passar alla och är otroligt varierande och mångsidig, dessutom kommer du träffa en massa nya vänner.
Klubben bjuder löpande upp gästinstruktörer för läger och seminarium.

 SFG Gävle - Since 2005

        

Söders Fight Gym | Södra Kansligatan 9 | 802 52 Gävle

073-591 37 72​​ | teamsfg@outlook.com

  • w-facebook
  • White Instagram Icon