top of page
Sök
  • Skribentens bildGeneralen

Veckans klubbprofil: Martin Wiklund


Veckans klubbprofil är inte bara en sympatisk, trevlig och duktig träningskamrat, han är även en påläst man, efter hans yrkesval går han skämtsamt under smeknamnet "Professor Hasselhoff" ;-)

Namn: Martin Wiklund Ålder: 25 år Sysselsättning: Badmästare på Parkbadet i Sandviken. Civilstatus: Singel. Tränat på SFG sedan: 2013 Tränar/inriktning: Allt som erbjuds under klubbens tak, men med mycket fokus på grappling. Martin tävlar konstant i både MMA och SW. Han fick nyligen sitt välförtjänta blå bälte i BJJ, och går numer dagligen runt och är orolig för hur det ska gå när han snart ska göra klubbens traditionsenliga ironman:-) (Ironman innebär en timmes sparring med nya fräscha motståndare varje minut, utan vatten och vila. Alla SFG:are genomför detta efter att färgen på bältet graderats upp.) Träningsmängd: Cirka 5 dagar i veckan på SFG.

Kampsport för att: Det lockade och var intressant.

Valet av SFG: Martin hade länge hört talas om klubben och att träningen på SFG skulle vara bra. Han bor i Sandviken, så i över 4 år har han var och varannan dag pendlat in till Gävle. - Vi är ett gäng Sandvikenbor som tränar på SFG, så ibland har jag turen att slippa ta bussen om någon har bil, berättar Martin med ett leende på läpparna men samtidigt lite skamsen över att sakna körkort:-)

Målsättning: Att bli en så bra fighter som möjligt. Sen är kampsport ett väldigt bra sätt att forma sin karaktär på.

Övriga intressen: Film: gärna kultrullar, Kurt Russel är en stor favorit. Böcker: Europeisk krigshistoria i allmänhet och fornnordisk historia i synnerhet.

306 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page