top of page
Sök
 • Skribentens bildGeneralen

SFG-Kids: Sommarläger, Nyhetsbrev, info och anmälan!

Hej alla stolta fäder och mödrar till SFG:s Lodjur, Vargar, Björnar & Järvar!

Några ord om det som varit och vad som komma skall!

Den gångna termin har det mesta verkligen varit upp och ner. Kaosåret inleddes direkt i och med starten i januari då rustandet av klubben/byggnaden tagit fart. Brist på parkeringar, ovetandes om vilken lokal träningen skulle äga rum i osv, skapade tyvärr säkerligen en ganska otrygg känsla för många barn, speciellt för alla de nya. Detta följs sedan av att pandemin breder ut sig och vänder upp och ner på en hel värld, som sedermera tvingar oss att hålla klubben stängt under en tid. En massa planerade aktiviteter i klubbens regi har fått ställas in, tex MMA galan GLOC II , två brottningstävlingar som barnen skulle ha deltagit i, det tänkta påsklägret med övernattning mm. Coronan har slagit hårt mot klubben, framförallt ekonomiskt då klubben tappat mer än hälften av alla medlemmar. Tack alla för den visade förståelsen kring detta!

Rustandet av vår klubb kommer pågå året ut, och en liten bit in på nästa. Det kommer bli en riktig nytändning med fräscha nya lokaler, ny ingång direkt från vägen in i receptionen. Förra veckan skrev jag dessutom på hyreskontraktet där vi utökar lokalen med 50 kvadrat. Det blir 6 stora skyltfönster ut mot gatan. Här kommer SFG butiken/Yggdrasil med tillhörande tryckeri att husera. Tryckeriet flyttas in i ett eget litet rum bredvid de nya omklädningsrummen. SFG butiken/Yggdrasil kommer erbjuda ett stort utbud av kläder, utrustning och mycket annat. Även en liten smoothiebar kommer att startas. Vi kommer även passa på att rusta träningslokalerna, det blir ny ventilation, ny belysning, väggen mellan stora och lilla lokalen tas bort, väggar och tak målas, en stor svart pressäning med klubbens logotyp ska tillverkas för att täcka alla mattor i stora salen osv. Som ni hör så kommer år 2020 verkligen vara lugnet före stormen!

Klubben strävar konstant efter att förbättra verksamheten, träningsuppläggen och pedagogiken. Barnverksamheten är den del av klubben där mest fokus och energi har lagts de senaste två åren. Innan bestod barnverksamheten av en grupp på ca 10 stycken med barn från 7 till 13 år. I år (innan pandemin) hade klubben över 100 aktiva barn uppdelat i 3 ålderskategorier bestående av 5 grupper. Den långsiktiga visionen jag har är att bygga en av Sveriges ledande och mest framgångsrika kampsportsklubb för barn och ungdomar. SFG tillhör redan idag en av de absolut mest framgångsrika MMA klubbarna i landet, med en bra barn och ungdomsverksamhet kan på sikt helt nya nivåer nås. Därför är också all hjälp från er föräldrar, alla idèer och förslag mycket välkomnande. Allt som kan driva verksamheten framåt uppskattas! Jag vill tacka alla barn och föräldrar för denna upp och nedvända, konstiga termin, men jag ser verkligen ljust på klubbens framtid! Räkna med att 2021 kommer bli ett riktigt bra SFG år, vi ska tillsammans lyfta klubben till nya höjder där ännu högre mål kan uppnås!

Bästa hälsningar:

Thomas Haaranen

Huvudtränare & Ordförande Söder Fight Gym Gävle

2020-06-16

HT-2020

Anmäl erat barn för fortsatt träning i höst! HT-2020 startar måndag den 24:e augusti! För att veta hur många nya barn vi kan ta emot behöver vi i god tid veta om någon mot all förmodan tänkt avsluta sin träning. Ni anmäler ert barn genom att betala in terminsavgiften (1000 kr) senast den 1:a augusti! Bankgiro: 5501-7537 / Swish: 073-591 37 72. Märk betalningen med SFG Kids och barnets namn!

Träningsschema: SFG-MiniKids 6-9 år: Torsdagar kl 17.00 - 18.00, Söndagar kl 16.00 - 17.00 (Framflyttat en timme)

SFG-Kids 10-12 år: Tisdagar & Torsdagar kl 17.00 - 18.00

SFG-Ungdom 13-15 år: Tisdagar & Fredagar kl 17.00 - 18.00

SOMMARLÄGER Fredag den 3:e - Lördag den 4:e Juli i Långvind!

OBS: Endast 6 platser återstår

LÅNGVIND

“Långvind är ett litet idylliskt samhälle ca 2,5 mil norr om Söderhamn. Platsen som varit bebodd i över 6000 år erbjuder en fantastisk natur med havsbad & sjöar, stora naturreservat i en variationsrik kuperad miljö. Här finns även möjligheten till att spela minigolf, volleyboll, fotboll, basket och tennis.”

Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda alla klubbens barn och ungdomar detta sommarläger. Tanken är att göra lägret till en unik upplevelse som de sent ska glömma. Vi kommer bli många ledare på plats. Som gästinstruktör är Daniel Bäckefelt från Norrköping inbjuden. Daniel har en stor erfarenhet gällande barnverksamhet och är en otroligt duktig pedagog, detta kommer bli ett bra inslag under lägret. Adam Westlund är ett känt ansikte för alla barn, även han kommer gästa oss.

SOL - BAD - TRÄNING - GÄSTTRÄNARE - GRADERING - TÄVLINGAR/FEMKAMP - TEAMBUILDING

Schema för sommarlägret kommer i stora drag att se ut enligt följande;

Dag 1;

 • Kl 09.30 Samling: Vi möts mitt i Långvinds fritidsområde vid den stora kartan/lekparken. När alla anslutit åker vi vidare ca 1,5 km till Fäbodviken 1 där Thomas sommarhus ligger. Här kommer lägret att utgå ifrån och de tält vi ska tillbringa natten i vara uppställda.

 • Kl 10.00 Välkomnande, regler & ordningsgenomgång, samt fika: De föräldrar som kört ut bjuds på kaffe!

 • Kl 10.30 - 11.30 Pass 1: Slag & spark/Thaiboxning med SFG instr. ute på udden

 • Kl 12.00 Lunch: Pastasallad

 • Kl 13.00 - 14.00 Pass 2: Brottning/SW på med Daniel Bäckefelt på sandstranden

 • Kl 14.00 - 16.00 Fri tid

 • Kl 16.00 - 17.00 Pass 3: MMA träning med SFG insr. Och Daniel

 • Kl 18.00 Middag: Vi grillar korv med bröd. Dessert; fruktsallad.

 • Kl 19.00 Tävlingar/Femkamp & teambuilding: Gruppsamarbete kommer här vara av yttersta vikt

 • Kl 22.00 Vandring till skogens altare: Mental träning

 • Kl 00.00 Knäpptyst: :-)

Dag 2;

 • Kl 09.00 Frukost: Buffé ute i det fria

 • Kl 10.00 - 11.00 Pass 1: Löpning & stenhoppning med morgongymnastik

 • Kl 11.30 - 12.30 Pass 2: Sparring med klubbens PRO fighter Adam Westlund

 • Kl 13.00 Lunch: Gillade köttbullar med potatissallad / Pasta

 • Kl 14.00 - 15.00 Graderingsträning

 • Kl 15.30 - 16.30 Gradering: För de som kommit upp i rätt antal träningstillfällen

 • Kl 16.30 - 17.00 Avslut & fika

 • Kl 17.00 Hemfärd

Vi kommer att sova tillsammans i två större militärtält! Om någon verkligen inte vill sova kvar går det för föräldrar att lämna och hämta, dock kan den logistiken bli ganska omständlig, men möjligheten finns. Transport till Långvind: Vi uppmanar alla er föräldrar att prata ihop er för samkörning av barnen. Tex om några bilar/föräldrar lämnar och andra hämtar! Om någon blir ensam och saknar någon att åka med kan ni kontakta mig Thomas så försöker jag vara mellanhand!

Plats: För att hitta rätt, slå in på GPS: Samlingsplatsen: Snäckens naturreservat Lägerplatsen: Fäbodviken 1 (Enånger)

Lägret har åter igen blivit sponsrat av Adam Lipczynskis företag Adams Cistern & Rörisolering AB med 5000 kr. Detta gör att deltagaravgiften kunnat hållas låg med tanke på alla kostnader och utgifter som medföljer ett läger. Ett stort tack till dig Adam!

Deltagaravgift: 500 kr

Anmälan: Swisha avgiften till 073-591 37 72, lägret har ett begränsat antal platser där vi satt en gräns på 35 st. Då endast ett fåtal platser nu finns kvar så messar/ringer ni och hör om plats finns innan ni swishar.

Detta ingår: Alla träningar och aktiviteter, alla måltider, husrum, samt en cool sommarläger t-shirt

Det kommer inte att finnas tillgång till att ladda mobiler så det är ju bra att de barn som vill ha mobil med har fullt laddat batteri och ev har den påslagen mer vid behov. Behövs det ringas akut har vi ledare självklart våra telefoner med som barnen kan låna.

Hjälp till packningslista inför lägret;

Liggunderlag Sovsäck Kudde Träningskläder för alla väderlekar Ombyteskläder Underkläder Kläder efter väder Fylld vattenflaska Kvällssnacks Hygienartiklar (tandborste, tandkräm, tvål, ev. mediciner) Myggspray Tofflor Löpskor/gympaskor Badkläder Handduk Solkräm Ett riktigt bra humör

Vid frågor före och under lägret:

Thomas; 0735913773

Maria; 0706309595

Nu hoppas vi på kanonväder och ser fram emot ett spännande, givande sommarläger på Långvind 2020!

Varma hälsningar från alla SFG instruktörer!

237 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page